Hoito-ohjeet

 

Kumimatot


Käyttöönottosiivous

Poista irtolika imuroimalla. Käytä lattian puhdistamiseen Jontec 300-sarjan tuotetta annostuksella 5 ml / 1 L vettä. Levitä puhdistusaineliuos pienelle alueelle kerrallaan hankausmopilla (25 – 40 cm) ja anna vaikuttaa 2 – 5 min. Pyyhi pinta märällä hankausmopilla. Poista likaliuos vedenimurilla. Huuhtele lattia huolellisesti märkäpyyhkimällä puhtaalla vedellä ja kuivaa pinta vedenimurilla. Toista pesu tarvittaessa. Huom. Jos lattialla on rakennusaikaista betonipölyä, käytä pesuun Sani Calc freetä annostuksella 2 – 5 ml / 1 L vettä.

Ylläpitosiivous

Huomioi aina lian määrä menetelmävalinnassa. Imuroi lattia ja poista tahrat hankausmopilla tai -levyllä. Huuhtele tahrakohta puhtaalla vedellä ja kuivaa pinta. TAI Kosteapyyhi lattia mopilla, esim. Jonmaster Pro Allround. Käytä mieluiten 40 cm:n työleveyttä, niin työskentely on kevyempää. Käytä Jontec 300 – sarjan puhdistusainetta tai Jontec Profia.

Perussiivous

Poista kiinnittynyt lika Jontec Forward free -puhdistusaineella ja telaharjaisella yhdistelmäkoneella esim. TASKI swingo 355. Käsimenetelmissä levitä puhdistusaineliuos pienelle alueelle kerrallaan hankausmopilla. Anna vaikuttaa 2 – 5 min. Pyyhi pinta märällä hankausmopilla. Poista likaliuos vedenimurilla. Huuhtele lattia huolellisesti märkäpyyhkimällä puhtaalla vedellä ja kuivaa pinta vedenimurilla. Toista pesu tarvittaessa.

Huomioitavaa

 • Runsasta vedenkäyttöä tulee välttää
 • Älä käytä klooripohjaisia puhdistusaineita, eritetahroille soveltuu hyvin desinfiointiaine Oxivir
 • Lattiaa ei vahata
 • Älä käytä liian kitkaisia käsimenetelmiä ettei työskentelystä tule raskasta
 • Käytä hyväkuntoista imuria riittävällä imuteholla. Myös mattoimureita (esim. TASKI jet 38/50) voidaan käyttää.

Puujoustolattia


Käyttöönottosiivous

Käyttöönottosiivous on tehtävä huolellisesti hyväkuntoisilla ja puhtailla välineillä. Poista irtolika kuivapyyhinnällä tai imuroimalla. Pese lattia TASKI-yhdistelmäkoneella ja Jontec 300 -sarjan tuotteella. Käytä hyväkuntoista punaista pesulaikkaa. Toista pesu tarvittaessa. Huom. Jos lattialla on rakennusaikaista betonipölyä, käytä pesuun Sani Calc freetä annostuksella 2 – 5 ml / 1 L vettä.

Ylläpitosiivous

Huomioi aina lian määrä menetelmävalinnassa. Käytä päivittäisessä puhdistuksessa yhdistelmäkonetta mahdollisimman paljon punaisen pesulaikan kanssa. Säädä vedentulo mahdollisimman pienelle. Käsimenetelmässä pyyhi lattia mikrokuituisella mopilla tai pyyhkeellä, käytä nihkeä- tai kosteapyyhintää. Puhdistusaineeksi sopii Jontec 300 -sarjan tuotteet tai Jontec Profi. Poista tahrat mahdollisimman tuoreena.

Perussiivous

Poista kiinnittynyt lika Jontec Forward free -puhdistusaineella TASKI-yhdistelmäkoneella. Käytä punaista pesulaikkaa. Säädä vedentulo mahdollisimman pienelle. Toista pesu tarvittaessa.

Huomioitavaa

 • Runsasta vedenkäyttöä tulee välttää
 • Älä käytä klooripohjaisia puhdistusaineita, eritetahroille soveltuu hyvin desinfiointiaine Oxivir
 • Lattiaa ei vahata
 • Älä käytä liian kitkaisia käsimenetelmiä ettei työskentelystä tule raskasta
 • Käytä hyväkuntoista imuria riittävällä imuteholla. Myös mattoimureita (esim. TASKI jet 38/50) voidaan käyttää.
 

HARO -puujoustolattia


Käyttöönottosiivous

Käyttöönottosiivous on tehtävä huolellisesti hyväkuntoisilla ja puhtailla välineillä. Poista irtolika kuivapyyhinnällä tai imuroimalla. Pese lattia TASKI-yhdistelmäkoneella ja Bona Sportive Cleaner tuotteella. Sekoitussuhde 50-100 ml/10 L vettä. Käytä hyväkuntoista punaista pesulaikkaa. Tahroihin suositellaan käytettäväksi Bona Remover tuotetta. Sekoitussuhde 1:5 eli 1 L Removeriä ja 5 L vettä. Valmista seosta suihkutetaan tahroihin ja annetaan vaikuttaa hetken (alle 5 min). Tämän jälkeen lattia tulee huuhdella puhtaalla vedellä

Ylläpitokäsittely

Ylläpitoaine Haro Maintainer tasoittaa mahdollisia naarmuja ja ylläpitää kovaa kestävyyttä. Tuotetta levitetään lattiaan ohut kerros laimentamattomana, menekki 1 L / 33 m2. Käyttöväli riippuu lattian käyttöasteesta. Aina, kun Bona Removeriä on käytetty tahrojen poistoon, tulisi lattia käsitellä Haro Maintainer tuotteella.

Ylläpitosiivous

Poista irtolika kuivapyyhinnällä tai imuroimalla. Pese lattia Bona Sportive Cleaner tuotteella. Sekoitussuhde 50 ml/10 L vettä. Käytä hyväkuntoista leveää moppia.

Perussiivous

Bona Sportive Cleaner on suunniteltu perussiivoukseen poistamaan hiestä ja muusta aineista koostuvaa likakerrosta. Voidaan käyttää myös poistamaan kengistä aiheutuvia mustia jälkiä. Sekoitussuhde Bona Sportive Cleaner tuotteelle on 1:5. Levitä liuos lattiaan ja anna vaikuttaa noin 5 minuuttia. Poista liuos ja huuhtele lattia vedellä.

Huomioitavaa

 • Runsasta vedenkäyttöä tulee välttää
 • Lattian pinnan pitää jäädä siivouksen jälkeen kuivaksi
 • Pinttynyt lika tekee lattiasta liukkaan
 • Lattiaa ei vahata

Conica-joustolattia


Käyttöönottosiivous

Käyttöönottosiivous pitää tehdä huolellisesti hyväkuntoisilla ja puhtailla välineillä. Käyttöönottosiivous tulisi tehdä aikaisintaan viisi vuorokautta lattian valmistumisen jälkeen. Poista irtolika kuivapyyhinnällä tai imuroimalla. Levitä liuos pienelle alueelle kerrallaan, anna vaikuttaa 2 – 5 min ja pese lattia TASKI-lattianhoitokoneella tai TASKI-yhdistelmäkoneella ja Profi™ Floor Cleaner (Diversey) puhdistusaineella tai vastaavalla. Käytä hyväkuntoista punaista pesulaikkaa. Poista likaliuos vedenimurilla tai yhdistelmäkoneella. Huuhtele lattia huolellisesti puhtaalla vedellä ja kuivaa pinta vedenimurilla tai yhdistelmäkoneella. Käytä huuhteluun puhtaita laikkoja. Toista pesu tarvittaessa.

Ylläpitosiivous

Huomioi aina lian määrä menetelmävalinnassa. Poista irtopöly kuivilla tai nihkeillä menetelmillä. Käytä päivittäisessä puhdistuksessa yhdistelmäkonetta mahdollisimman paljon punaisen pesulaikan kanssa. Puhdistusaineeksi suosittelemme Profi™ Floor Cleaner / Oil & Grease Remover (Diversey) tai vastaavia. Poista tahrat mahdollisimman tuoreena.

Perussiivous

Poista kiinnittynyt lika Profi™ Floor Cleaner (Diversey) -puhdistusaineella tai vastaavalla ja TASKI-yhdistelmä- sekä lattianhoitokoneella. Käytä sinistä pesulaikkaa. Levitä liuos puhdistettavalle alueelle, anna vaikuttaa 5 – 10 min, mutta älä anna kuivua. Työstä pinta lattianhoitokoneella. Poista likaliuos yhdistelmäkoneella tai vesi-imurilla. Huuhtele lattia käyttäen yhdistelmäkonetta. Käytä huuhtelussa puhtaita laikkoja. Perussiivousta suosittelemme tehtäväksi 1 - 2 kertaa vuodessa.

Huomioitavaa

 • Käytä moottorivetoista yhdistelmäkonetta
 • Älä yliannostele puhdistusaineita
 • Vältä karkeita harjoja ja laikkoja
 • Öljyttyjen moppien tai liinojen käyttö ei ole suositeltavaa
 • Lattiaa ei vahata
 • Pinttynyt lika tekee lattiasta liukkaan. Tee perussiivous, jos lattiassa on liukkautta.
 • Lattian teippausta ei suositella. Mikäli teippaus on välttämätöntä, käytä 3M teippiä, tyyppi 764 i.